Geguritan (2)

EMBUH I

Wengi saya atis

sansaya pepet

mamring

mbatiri ati

gempil

napaki impen kapungkur

kadaluwarsa

kang tansah beksan

sajroning netra

Purworejo, 26 Agustus 1993


KARO AKU

bebarengan sliramu

mecaki dina-dina kebak puspa

lan warna

prasasat tanpa ana rasa ngelak lan luwe

ora ngerti-ngerti, sedhela tekane esuk marani sore

wewangunan kang awake dhewe gawe sakloron

wis katon endah

sanajan durung ngerti kapan bakal dadi

daksawang netramu

angel anggonku nggoleki pangucapmu

kaya isih kabotan, sliramu

bebarengan ngadhepi dina-dina kang bakal lumaku

Ngayogyakarta, 14 Januari 2001


JANJI SEPI

dawane rel sepur liwat tengah alas sawah apadene kutha

prasasat isih dawa janjimu

kang nggawa daya sumringah ing sajroning laku

nlusup ing balung sungsum

angin melu nggoleki playune rasa kang sliramu gawa

netramu yen lagi nyawang jagad

agawe donya njomplang kadya katrajang gara-gara

ora kuwat nyangga bumi

ora kuwat ngreksa budi

angin isih nggoleki aburing kupu

mangsa rendheng udane nggrejih

nanging kali durung akeh banyune

rasa aneh kaya kang wis nate daksasakke

ngebaki guwa pertapan asri

kekidungan dhewe tan kena dipenggak

kadya lali purwa duksina

angin njajah desa milang kori marsudi janjimu wingi

Stasiun Tugu (Ngayogyakarta), 3 Maret 2001

 

Tentang budhisetyawan

Seorang yang suka musik dan sastra.
Tulisan ini dipublikasikan di Puisi Karya Sendiri (Geguritan). Tandai permalink.

42 Balasan ke Geguritan (2)

  1. budhisetyawan berkata:

    Matur nuwun Mas Yon’s atas komentar penyemangatnya. Sumangga panjenengan terus nulis n berkarya. Dengan berkarya membuktikan ‘ada’!

  2. kiky cute berkata:

    saestu…

    sae tenan puisi2ne panjenengan…

    bikin ngiriiiiiiiiiii

  3. sanji berkata:

    puisi kasih yang banyak jangan segini ajah

  4. zulfan berkata:

    waraih gawe geguritan yow…

    • budhisetyawan berkata:

      sumangga mbiasakaken ngagem basa jawi…. mangke badhe luwih gampil nyerat geguritan. saged dipun wiwiti kanthi geguritan kanthi ukara/tembung ingkang prasaja…..

      salam taklim

  5. yaya berkata:

    wapek buangeti whuahaha

  6. yaya berkata:

    gawekna aku geguritan senf apek yo….

    • budhisetyawan berkata:

      sumangga dipun maos dan dipun pirsani kanthi setiti. mangke panjenengan saged sinau sekedhik saha sekedhik….

      matur nuwun…

  7. rizhA berkata:

    toLong buatiN aKu geguritan kuno yUa,,,,,,,,,

    • budhisetyawan berkata:

      maaf, saya sudah lama belum menulis geguritan lagi. banyak rutinitas yang demikian menyita waktu. semoga lain kali saya bisa menulis lbh banyak lagi…

      salam…

  8. baity berkata:

    is the best

    • budhisetyawan berkata:

      terima kasih sudah singgah.

      apabila tulisan2 saya bagus, silakan kabarkan kepada teman2 anda, agar pada berkunjung ke blog saya…

      salam..

  9. Rafif berkata:

    Nuwun mass,amarga ono iki aku dadi bisa ngerjake tugas dengan lancar,,,,,,,,,,,,,,

  10. Rafif berkata:

    Mas, tapi kok geguritannya kok ono sing a mbuh barange?

    • budhisetyawan berkata:

      mas rafif, apa maksud dari ‘sing a mbuh barange’ itu? atau anda salah ketik?

      kalau judul ‘Embuh’ itu maksudnya dalam bahasa Indonesia = tidak tahu.

      terima kasih.

  11. marsya berkata:

    suwun mas,,, artikelnya sangat membantu…

    • budhisetyawan berkata:

      ya sama2. namun tolong kalau mencopy tulisan ini, sertakan nama saya sebagai pengarangnya. ini sebagai wujud apresiasi kepada pengarang.

      salam.

  12. aku copy geguritannya ya mz, buat ujian praktek hehe

    • budhisetyawan berkata:

      kalau buat contoh geguritan, silakan copy dengan menyertakan nama saya sebagai pengarang geguritan ini. tetapi kalau anda mencopy sebagai tugas membuat geguritan, dan dianggap sebagai karya anda, ya tentunya itu tidak benar, dan saya tidak mengijinkan.

      selamat berkarya secara terbaik.

  13. Tiyo Kamtiyono berkata:

    pancen sae tenan ki mas geguritane, ngedemke ati :D

  14. agung sungkowo berkata:

    Pak de budi,,geguritanipun dipun tambahi maleh,,

  15. ezty berkata:

    sae tenan geguritane…..
    maaf boleh gak aku minta dibuatkan

  16. fauzie berkata:

    ,.ciptakanlah puisi puisi yang lbh baik&mnrk lgi key……………………..
    maturnuwun

  17. randa berkata:

    yang geguritan lama

  18. lailatul kiptiyah berkata:

    Assalamu’alaikum..mas Budhi…Alhamdulillah saged menghikmati puisi ugi geguritan Panjenengan ingkang endah sanget mas…sugeng makaryo..sumugi tansah sehat ugi sukses nggih Mas…Ugi sugeng Siam Romadhon….Wassalam “)

    • budhisetyawan berkata:

      matur nuwun. sampun kersa pinarak. mugi saged mahanani krenteging manah panjenengan lan ugi dipunlajengkaken nggurit. sugeng siyam ugi. Waalaikumsalam.

  19. rangga's danth berkata:

    panjenengan nek nggawe geguritan apiekx buanget oii.. :D 8|

  20. virenz berkata:

    buat puisi yang lebih banyak lagi ya maz cozt au gi ada tugas sekolah tuk cari geguritan nie

  21. Faiz berkata:

    ada yg ttg alam ato pemanasan global nggag??? tolong bikinin doong coz bwt tugaz skolah thankz :)

  22. game buat pc berkata:

    karya terbarunya koq ngga pernah muncul pak? ditunggu lho

  23. Titik Embun berkata:

    Wah…puisi Nov 2007 saya tidak bisa mengerti. Ditulis pakai bahasa daerah. Pastinya bagus ya.

Berikan Balasan

Isikan data di bawah atau klik salah satu ikon untuk log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Logout / Ubah )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Logout / Ubah )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Logout / Ubah )

Google+ photo

You are commenting using your Google+ account. Logout / Ubah )

Connecting to %s