Kawruh Basa Jawa: Jenenge Pentil

Iki ana saperangan kawruh basa jawa bab pentil, yaiku bakal woh. Sakdurunge wujud dadi pentil, biasane sinebut kembang.

  1. pentil          asem                jenenge:            cempaluk
  2. pentil          jagung              jenenge:            janten
  3. pentil          jambe               jenenge:            bleber
  4. pentil          jambu               jenenge:            karuk
  5. pentil          kacang             jenenge:            besengut
  6. pentil          krambil             jenenge:            bluluk, cengkir
  7. pentil          manggis           jenenge:            blibar
  8. pentil          nangka             jenenge:            babal
  9. pentil          pelem               jenenge:            pencit
  10. pentil          randhu             jenenge:            plencing
  11. pentil          semangka        jenenge:            plonco
  12. pentil          so/mlinjo          jenenge:            kroto
  13. pentil          timun                jenenge:            serit

 

(kapethik saka buku MUMPUNI BASA JAWI PEPAK, penyusun Suryo Subroto – M Abi Tofani, Penerbit Pustaka Agung Harapan, Surabaya)

Tentang budhisetyawan

Seorang yang suka musik dan sastra.
Tulisan ini dipublikasikan di Tradisional 1. Tandai permalink.

7 Balasan ke Kawruh Basa Jawa: Jenenge Pentil

  1. budies berkata:

    kaya wis lali piwulang kang satemene kudu tetep diuri-uri, maturnuwun

  2. Sugeng K berkata:

    Menawi boten dipun uri-uri , saya dangu sangsaya kesupen lan wekasanipun ical. Pramila bangsa Jawi kedah miwiti budaya nyathet sanajanta boten pepak.

  3. Daniel berkata:

    pentil pelem ana uga sing ngarani kruntil.

  4. sukiman berkata:

    duh sedaya rencang engkang saget sabiantu kulo,kulo nggadahi panuwun mugi wonten engkang kersa bantu buku-buku waosan jawi,kagem anak-anak didik kulo,kulo mandekaken Radio komunitas saperlu damel nggesangaken lan nguri-uri budaya jawi kagem anak-anak Sd,…saking kulo Radio Komunitas Lintas merapi Klaten jawa tengah

  5. djoko berkata:

    mbah putri mbah kakung taksih emut mboten nami nami meniko. matur nuwun mas Budi kulo dipun emutaken malih

  6. arieda berkata:

    kulo aturi pinarak : http://www.facebook.com/groups/168744611758/.
    mangga pun ramekaken sesarengan

  7. nderek bingah tasih wonten ingkang nguri uri yen mboten wonten bakal ical tentunipun nuwun

Tinggalkan Balasan

Isikan data di bawah atau klik salah satu ikon untuk log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Logout / Ubah )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Logout / Ubah )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Logout / Ubah )

Google+ photo

You are commenting using your Google+ account. Logout / Ubah )

Connecting to %s