Kawruh Basa Jawa: Jenenge Wit

Wit-witan kang urip utawa tinandur iku ana jenenge dhewe-dhewe, kayata kang kasebut ing ngisor iki.

  1. wit aren                   jenenge: ruyung
  2. wit gedhang            jenenge: debog
  3. wit jagung               jenenge: tebon
  4. wit jambe                jenenge: pucang
  5. wit kacang               jenenge: rendeng
  6. wit kapuk                 jenenge: randhu
  7. wit krambil               jenenge: glugu
  8. wit mlinjo                 jenenge: so, bego
  9. wit pari                    jenenge: damen
  10. wit pohung              jenenge: bonggol
  11. wit pring enom        jenenge: bung
  12. wit pring tuwa         jenenge: bungkilan
  13. wit siwalan              jenenge: tal, bogor
  14. wit tela                    jenenge: lung

(kapethik saka buku MUMPUNI BASA JAWI PEPAK, penyusun Suryo Subroto – M Abi Tofani, Penerbit Pustaka Agung Harapan, Surabaya)

Tentang budhisetyawan

Seorang yang suka musik dan sastra.
Pos ini dipublikasikan di Tradisional 1. Tandai permalink.

2 Balasan ke Kawruh Basa Jawa: Jenenge Wit

  1. lina berkata:

    kalo wit kates apa ya??
    nih ujian sd anak saya..tolong di balas..
    suwun

  2. kelik berkata:

    arane winih pari napa gih Pak Dhe,nuwun

Tinggalkan Balasan

Isikan data di bawah atau klik salah satu ikon untuk log in:

Logo WordPress.com

You are commenting using your WordPress.com account. Logout / Ubah )

Gambar Twitter

You are commenting using your Twitter account. Logout / Ubah )

Foto Facebook

You are commenting using your Facebook account. Logout / Ubah )

Foto Google+

You are commenting using your Google+ account. Logout / Ubah )

Connecting to %s